Acasă Uncategorized București-Ilfov: Cum au evoluat meseriile de asistent medical și moașă

București-Ilfov: Cum au evoluat meseriile de asistent medical și moașă

DISTRIBUIȚI

Ordinul Asistenţilor Medicali Generalişti, Moaşelor şi Asistenţilor Medicali din România (OAMGMAMR), în calitate de beneficiar, implementează proiectul “Servicii medicale îmbunătățite calitativ printr-o nouă politică publică privind valorile profesiilor de asistent medical și moașă”.

Obiectivul principal al proiectului constă în dezvoltarea unui set de valori profesionale fundamentale pentru asistenți medicali și moașe, în beneficiul relației personal medical-pacient. Obiectivele secundare ale acestuia urmăresc creșterea capacității organizației de a formula propuneri de politici publice în sectorul medical și derularea unui proces participativ de elaborare a unei propuneri de politică publică alternativă care face referire la profesiile de asistent medical și moașă.

Rezultatele așteptate ale proiectului vizează elaborarea unei analize a politicilor publice europene cu privire la valorile profesiilor de asistent medical și moașă, realizarea unei anchete a situației actuale din România referitoare la valorile profesiilor de asistent medical și moașă prin implicarea a 200 de asistenți medicali și moașe selectați la nivel național, precum și instruirea unui număr de 45 de asistenți medicali și moașe în conceperea și evaluarea de politici publice. Dezvoltarea unei politici publice alternative promovată și acceptată cu privire la valorile profesiilor de asistent medical și moașă reprezintă rezultatul final așteptat al proiectului.

În zilele de 10 și 11 decembrie a.c., a avut loc la București focus-grupul organizat în cadrul proiectului pentru regiunea București-Ilfov, la care au participat 25 de asistenți medicali și moașe din municipiul București și județul Ilfov. Participarea la acest focus-grup a permis participanților să se implice activ în procesul de identificare a orientărilor și opțiunilor care țin de valorile profesionale.

Activitatea, bazată pe dialog, interactivitate, brainstorming și lucru în echipă, a avut ca scop obținerea de informații complementare pentru realizarea anchetei referitoare la situația actuală din România cu privire la valorile profesiilor de asistent medical și moașe. Participanții au reflectat asupra practicilor cotidiene curente la locul de muncă, au împărtășit experiențe concrete din viața profesională, raportându-se la modalitatea în care cele două profesii au evoluat din punct de vedere al nivelului de pregătire.

Proiectul se va implementa până în octombrie 2019.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here