Acasă Editorial VINOVAȚII FĂRĂ VINĂ

VINOVAȚII FĂRĂ VINĂ

DISTRIBUIȚI

Cătălin DRAGOMIR

Gata. S-a rezolvat și problema scumpirilor în pragul sărbătorilor de iarnă. BNR e de vină. Isărescu & Co au lăsat leul să se pricăjească în fața unui euro destul de slab în Europa, să se răzbune pe politicieni și de aici pornesc toate. Cel puțin așa spun politicienii Puterii, în frunte cu prim-ministrul. Rate mai scumpe pentru cei care au credite, abonamente la internet și telefonie mai mari, autoturisme și cam tot ce vine de afară, ca să consume românii, inclusiv medicamente, cu prețul tot mai sus. Toate vin cu ”dedicație” pentru România.

Dar tot mai-marii băncii centrale sunt de vină pentru că s-a scumpit mâncarea cea de toate zilele? Că urmează taxe și impozite mai mari în 2018, pe case și mașini, pentru ca primăriile să își acopere găurile în urma așa-zisei ”revoluții fiscale”? Că amenzile de circulație vor ține pasul cu leafa minimă pe economie, care va crește substanțial de la începutul lui 2018?

Politicienii nu sunt cu nimic de vină. Cei de la putere ne spun, permanent, că a crescut nivelul de trai, că România este ”tigrul Euroepei” când vine vorba de creștere economică. Nu ne spun, însă, nimic de deficite. De asemenea, nici Opoziția nu a mâncat usturoi. Mai o moțiune de cenzură fără nicio șansă de izbândă, mai un protest de stradă care să inducă ideea de destabilizare. Ce să mai, toată lumea dă vina pe toată lumea. Nimeni nu își asumă.

În tot acest timp, viața românilor se schimbă radical, în ciuda creșterii economice foarte mari și a majorării lefurilor bugetarilor (uneori scăpate de sub control).

A… Și mai avem un vinovat de serviciu. Soroș. Ăla care pune organizațiile neguvernamentale să destabilizeze Guvernul, care plătește câinii să protesteze, care țipă în Parlament împotriva modificărilor legilor justiției, care trage permanent un semnal de alarmă atunci când Puterea derapează de la regulile democrației.

În concluzie, se poate considera că nimeni din conducerea statului nu e de vină pentru ceea ce se întâmplă acum în societate. Doar românii, probabil, că sunt prea nepăsători în fața unor evidențe și nu mai au niciun motiv să se implice. Dar, stimați reprezentanți ai Puterii, indiferent din cine e formată, nu uitați că răbdarea are o limită. Și asta s-a văzut din plin și în 1821 și în 1848 și în 1989. Așa că, luați aminte! Foto – Hunedoara Liberă

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here