Acasă Economie Precizări privind stadiul lucrărilor la Pasajul Domnești

Precizări privind stadiul lucrărilor la Pasajul Domnești

DISTRIBUIȚI

Despăgubiri, exproprieri suplimentare

La 12 decembrie 2019, antreprenorul S.C. Straco Grup S.R.L. a transmis documentațiile cadastrale individuale pentru imobilele afectate de proiectul de referință, aflate pe raza UAT Bragadiru, Domnești și Clinceni. Ca urmare a acestui demers, Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a constituit ”comisiile de verificare a dreptului de proprietate ori a altui drept real” pentru despăgubirea proprietăților afectate de lucrările la obiectivul menționat, astfel: În perioada 9 – 13 decembrie 2019 – Comisia pentru proprietățile aferente comunei Domne;ti, în perioada 16 – 20 decembrie 2019 – Comisia pentru proprietățile aferente orasulului Bragadiru și în perioada 20 – 24 decembrie 2019 – Comisia pentru proprietățile aferente comunei Clinceni.

CNAIR acuză OCPI Ilfov

În acest mementm CNAIR detine doar 70% din documentatiile cadastrale, restul fiind blocate la OCPI Ilfov. În vederea finalizării procedurii de expropriere, în cursul acestui an, CNAIR a asigurat bugetul necesar acordării despăgubirilor.

Stadiul fizic al lucrărilor proiectate

Pentru realizarea lucrărilor planificate de antreprenor, CNAIR a asigurat pentru anul 2019 un buget în valoare 12 milioane de lei (TVA inclus). Valoarea lucrărilor solicitate la plată de antreprenor, până în acest moment, se află sub pragul de 3,5 milioane de lei (fără TVA).

Stadiul fizic al lucrărilor impuse prin certificatul de urbanism, emis de PMB

Ca urmare a solicitărilor autorităților locale, respectiv Primăria Municipiului București și Primăria Sectorului 6, impuse prin certificatul de urbanism, NAIR., în calitate de beneficiar al obiectivului a fost obligat să adapteze proiectul ilustrativ, astfel încât să se încadreze în valoarea de contract ofertată.

Aceste adaptări au dus la cheltuieli suplimentare din partea statului român, prin acordarea de despăgubiri financiare proprietarilor afectați de lucrările solicitate de Primăria București, respectiv pentru asigurarea culoarului viitoarei linii de tramvai.

Pentru imobilele existente pe raza Primăriei Sectorului 6, CNAIR nu a primit, până la această dată, documentațiile cadastrale individuale.

Pentru demararea lucrărilor de demolare la obiectivul Proiectare și Execuție Pasaj Suprateran pe DJ 602 Centura București – Domnești, CNAIR a întreprins toate măsurile legale necesare, fără a primi rezoluție de la autoritățile locale responsabile cu disciplina în construcții. Toate aceste întârzieri se reflectă direct asupra realizării obiectivului de interes național finanțat din programul POIM 2014 – 2020, susține CNAIR.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

one × five =