Acasă Educatie Pantelimon: Au început înscrierile pentru ”Școala de vară – Recreația mare” 2019!

Pantelimon: Au început înscrierile pentru ”Școala de vară – Recreația mare” 2019!

DISTRIBUIȚI

Aflat în al zecelea an de implementare, proiectul ”Școala de vară – Recreația mare” se adresează unui grup-țintă format din elevi care au avut rezultate mai puțin bune la învățătură, din ciclul gimnazial și primar.

În perioada 1 – 31 iulie 2019, aceștia vor fi ajutați și motivați de elevi cu rezultate foarte bune la învățătură, dar și de profesori care lucrează voluntar, încercând să valorifice timpul copiilor pe timpul verii. Rezultatele edițiilor trecute ale proiectului sunt pozitive: elevii incluși în program și-au îmbunătățit frecvența și situația școlară în proporție de 80%, susțin organizatorii acțiunii. După sesiunea de corigențe, promovabilitatea participanților a fost de 100%.

Proiectul este finanțat și sprijinit de Consiliul Local Pantelimon, la inițiativa primarului Marian Ivan. Pentru înscriere, părintele/tutorele este așteptat, în perioada 6 – 31 mai, la secretariatul Școlii Gimnaziale nr. 1 Pantelimon. Actele necesare sunt o copie după cartea de identitate părinte/tutore și o copie a certificatului de naștere al copilului.

Fiecare elev înscris în program trebuie să urmeze cursurile Școlii Gimnaziale nr. 1 Pantelimon.

Proiectul ”Școala de vară – Recreația mare” a început în iulie 2011 atunci când cadrele didactice de la Școala Gimnazială nr.1 Pantelimon au căutat o modalitate de reducere a abandonului școlar și au căutat să îi atragă pe elevii care nu au avut rezultate bune la învățătură, din ciclul gimnazial și primar.

Printre cauzele identificate ale acestui fenomen sunt lipsurile materiale, absența părinților, plecați la lucru în străinătate, dezorganizarea materială, familiile monoparentale și lipsa de supraveghere din partea familiei. Modalitățile prin care cadrele didactice au considerat că pot preveni și reduce abandonul școlar se numără implicarea copiilor în programe educative, culturale și educative, astfel încât aceștia să fie încurajați să lege prietenii și să comunice, să devină curioși și creativi, stimulându-li-se în același timp încrederea în sine, echilibrul și toleranța, entuziasmul și independența, dar și spiritul de echipă în competiții. Prin implicarea copiilor în asemenea programe ei vor dobândi deprinderi care să le permită dezvoltarea în colectivitate, prin respectarea dreptului la afirmare și dezvoltare, susțin organizatorii. – CRISTINA ANGHELUȚĂ

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here