Acasă Editorial JOCURILE

JOCURILE

DISTRIBUIȚI

 În ultima perioadă, concentrarea pârghiilor de putere la Palatul Victoria a fost evidentă. Se face pas cu pas, constant. Îmi amintesc că prin 2003 – 2004, exista o situație similară. Dar cu o concentrare către Cotroceni.

La momentul respectiv era unanim acreditată ideea că Adrian Năstase își pregătește controlul asupra instituțiilor statului pentru când va ajunge președinte.

La fel, acum se spune că premierul încearcă să controleze toate instituțiile statului.

Ce nu a înțeles Adrian Năstase în 2004, se pare că nu înțelege, acum, Victor Ponta.

În 2004, președinte a ieșit Traian Băsescu, așa că toate preparativele făcute de PSD nu i-au servit la nimic lui Adrian Năstase. Ba mai mult, s-au întors împotriva sa.

Dacă ținem cont de recentele mesaje lansate în spațiul public de președinte și premier, tind să cred că toate mișcările legislative făcute acum, pe repede înainte și pe sub masă, de PSD, îi vor folosi tot lui Traian Băsescu. Ce-ați zice dacă după alegerile prezidențiale din decembrie vom asista la o majoritate parlamentară de Dreapta, care să îl susțină spre Guvern pe Traian Băsescu? Așa capătă sens afirmația președintelui de la evaluarea MAI când a dat de înțeles că nu exclude o întoarcere, tot într-o calitate oficilă. Asta seamănă cu avertismentul lansat lui Adrian Năstase: ”Adriene, nici nu știi, cât de mic începi să fii!”

mana_care_scrieAntuanela ROȘIORU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

19 + one =