Acasă Economie JOACA DE-A TAXELE

JOACA DE-A TAXELE

DISTRIBUIȚI

Cătălin DRAGOMIR

 A intrat tare Guvernul în 2017 și a decretat: fără taxa de mediu, fără supraacczize la carburanți, fără nu știu câte taxe la Registrul Comerțului, fără taxa pe stâlp etc. A venit mijlocul anului și au fost majorate, fără măsură, lefurile în administrație. A venit toamna și Puterea zice: Lucrăm din nou la taxa de mediu, sub o altă formulă, că țara s-a umplut de hârburi, reintroducem supraacciza la motorină și benzină, că prea sunt ieftini carburanții comparativ cu țările din UE, taxa de stâlp putem să o băgăm din nou pentru că oricum nimeni nu are obiecții, iar despre alte taxe așa-zis ”scoase” nu are sens să discutăm pentru că ele au fost doar gargară. Să înființezi o firmă te costă mai mult decât la începutul anului, să îți faci pașaport la fel, așa că operațiunea de imagine a reușit, însă pacienții sunt la fel de suferinzi ca la început de an. Și cine știe ce va urma având în vedere că foamea de bani la buget e tot mai mare.

S-au mai jucat aleșii poporului de-a eliminarea taxelor, în comisii, respingând ordonana guvernamentală care reintroduce supraccizarea la carburanți, dar aceasta își face efectul în continuare, românii plătind cu peste 20 de lei mai mult la un plin de combustibil. Mai are sens să vorbim de faptul că TVA nu se va micșora din 2018, așa cum scrie în programul de guvernare al social-democraților, că vor fi majorate texele locale și că anumite măsuri, spre binele poporului, vor fi amânate?

Mai are sens să spunem că dobânzile bancare sunt în creștere, leul este în contiună depreciere, inflația începe să își facă de cap și că România se împrumută tot mai greu pe piața internațională?

Au crescut substanțial lefurile în administrație, dar majorările de prețuri ”la toate” le suportăm toți. Euro cumpărăm cu toții mai scump, nu doar cei care lucrează în administrație, iar rate bancare plătesc foarte mulți români indiferent unde lucrează. Să vedem cât mai suportă mediul privat asemenea ostilități. Și, nu în ultimul rând, să ne explice guvernanții cum românul de rând, deși câștigă mai mult, cel puțin pe hârtie, trăiește mai prost?! Foto – Radio Cluj

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here