Acasă Anchete Ilfov/Credite bancare cu acte false

Ilfov/Credite bancare cu acte false

DISTRIBUIȚI

Marți dimineață, Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate București – Serviciul de Combatere a Finanțării Terorismului și Spălării Banilor și DIICOT au desfășurat 15 percheziții la domiciliile membrilor unei grupări infracționale și a altor persoane implicate. Acțiunea a vizat documentarea activității infracționale a grupului infracțional, format din  șase persoane. Perchezițiile au fost desfășurate la locații din Capitală și din județele Argeș, Ilfov și Călărași.

Timp de aproape un an, polițiștii și procurorii au investigat activitatea infracțională a unui grup infracțional organizat, specializat în săvârșirea infracțiunilor de înșelăciune cu consecințe deosebit de grave (accesare credite de la bănci cu documente false), fals în înscrisuri sub semnătură privată și uz de fals.

Membrii rețelei acționau în București și în județele Ilfov, Călărași, Ialomița, Teleorman și Prahova. Începând cu anul 2019, aceștia ar fi facilitat obținerea, în mod fraudulos, de produse de creditare de către persoane fizice care nu aveau loc de muncă și nu realizau venituri, astfel fiind creat un prejudiciu mai multor instituții bancare în valoare de aproximativ 300.000 de lei.

Cei șase membri se ocupau cu obținerea de documente false, care erau necesare pentru acordarea, de către instituțiile bancare, a diferitelor sume de bani, în forma împrumuturilor bancare. Se ocupau, de asemenea, de obținerea propriu-zisă a împrumuturilor dar și cu racolarea diferitelor persoane pretabile în obținerea acestora.

Alte nouă persoane i-au ajutat pe cei șase la obținerea de credite bancare, folosindu-se de documente false.

În urma perchezițiilor, au fost ridicate înscrisuri și medii de stocare, fiind puse în aplicare 15 mandate de aducere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

18 + thirteen =