Acasă Editorial E CORECT?

E CORECT?

DISTRIBUIȚI

mana_care_scrieCătălin DRAGOMIR

Am înțeles de multă vreme că ăia mici dacă nu votează, nu contează, deci Guvernul nu îi bagă în seamă pentru că prichindeii nu reprezintă o miză. Din când în când se mai dă câte o hotărâre pentru mame, se mai mișcă niște bănuți pentru cele care stau mai puțin în concediu pentru creșterea copilului…  În rest, ținta o reprezintă vârstnicii și nevoiașii, adică marea masă a votanților, cei fără știință de carte, cei care sunt discipinați și uneori disperați să meargă la urne speriați că Guvernul nu o să le mai dea, în prag de alegeri, parale pentru o pungă de mălai și un litru de ulei.

Mai-marele de la Palatul Victoria a anunțat zilele trecute că programul “Cornul şi laptele”, introdus de Adrian Năstase, ar putea fi oprit sau s-ar putea adresa numai “copiilor care au nevoie”, neexplicând însă care vor fi criteriile prin care se va stabili ce copii vor primi “corn și lapte” și cine nu. “Lucrăm pe noul exercițiu financiar ca să găsim o soluție prin care să fim siguri că toți banii – și europeni și bugetari – să ajungă la copiii care au într-adevăr nevoie pentru că, este o realitate, sunt foarte mulți copii care nu consumă nici lapte, nici corn, nici măr și, pur și simplu le aruncă. Și există alții care ar avea nevoie de mai mult. Căutăm soluția prin care, practic, doar cei care au cu adevărat nevoie să primească acest sprijin”, a declarat Ponta.

Prin 2009, fostul senator PDL de Ilfov, Iulian Urban, voia, prin aceeași logică, simplistă, ca amenzile să fie aplicate în funcție de veniturile contravenienților.

Pe același criteriu aș completa cu prețurile la mărfuri. De exemplu, cei care au bani mulți, printre care se află majoritatea politicienilor, să plătească triplu kilogramul de carne sau facturile la utilități, iar nevoiașii să trăiască, dacă s-ar putea, gratis. De asemenea, propun ca prețul unui litru de carburant să fie mai mare pentru cei care au venituri lunare peste 5.000 de lei și la jumătate pentru cei care au lefuri sub 1.000 de lei. Cam asta ar fi logica…

Deocamdată, nu se știe încă prin ce modalitate vor fi identificate familiile cărora le vor fi de folos cornul și laptele. Dar să faci discriminare între copii este un lucru foarte grav, indiferent de scuzele și de logica inițiatorului. Este adevărat că mulți elevi aruncă aceste alimente sau se joacă cu ele, dar cazurile nu trebuie generalizate, iar cei care fac asemenea fapte pot fi pedepsiți. Nu cred că le-ar pica bine copiilor lui Victor Ponta ca atunci când se împart laptele și cornul ei să nu primească. Indiferent cât de avuți ar fi. Consider că legea trebuie să fie aceeași pentru toată lumea.

Programul ”Cornul și laptele” a fost introdus în anul 2002 și face parte dintr-o serie de măsuri menite să dezvolte serviciile școlare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here