Acasă Info Local CJ Ilfov dă în judecată Ministerul Fondurilor Europene

CJ Ilfov dă în judecată Ministerul Fondurilor Europene

DISTRIBUIȚI

Marian Petrache, președintele Consiliului Județean Ilfov a participat marți, la Primăria Capitalei, la seminarul “Împreună pentru dezvoltare durabilă”, prezidat de László Borbély, consilier de Stat și Coordonatorul Departamentului pentru Dezvoltare Durabilă din cadrul SGG.

Petrache a vorbit despre dezvoltarea Regiunii București-Ilfov și despre proiectele iminente care trebuie puse în practică pentru susținerea acestei regiuni care asigură aproape o treime din PIB-ul României. El a subliniat că vulnerabilitățile constatate la stabilirea Strategiei Naționale de Dezvoltare a României în 2008 nu numai că nu au fost soluționate, ci s-au adâncit. ”Se vorbea încă de atunci despre fenomenul de congestie în trafic în București-Ilfov. În 10 ani nu s-a făcut nimic. Îți pui întrebarea firească dacă e rea-voință sau incompetență. Am spus că România a ratat aproape toate oportunitățile din cauză că este foarte scăzută calitatea administrației centrale și locale. Poate că sunt și alte interese dacă stăm să ne gândim că, de cel puțin 10 ani, vorbim despre dezvoltări inegale între marile regiuni ale României și că nu am reușit să realizăm cele două autostrăzi care să lege regiunile între ele: București-Sibiu, Târgu Mureș-Bacău- Iași”, a declarat Petrache.

Consiliului Județean Ilfov va începe demersurile pentru a acționa în instanță Ministerul Fondurilor Europene. ”Suntem la un pas să pierdem 340 milioane de euro, care să rezolve problema alimentării cu apă și a canalizării în județul Ilfov. Este vorba despre cel mai mare proiect cu fonduri europene pe acest sector, depus de vreun județ din România. Precizez că această finanțare vine după ce Consiliul Județean Ilfov a realizat deja un proiect cu fonduri nerambursabile de circa 100 de milioane de euro (pentru alimentarea cu apă și canalizare)”, a subliniat președintele CJ Ilfov.

Tot la această dezbatere, Marian Petrache a ridicat problema Parcului Științific de la Măgurele, unde, la fel, de 6 ani se solicit sprijin, ”dar nu reușim să ne înțelegem cu autoritățile centrale, pentru cooperarea în acest proiect de interes national”. ”De 20 de ani România scrie strategii și proiecte, cele mai multe nefiind niciodată puse în practică. Acesta este motivul pentru care m-am exprimat că administrația locală și centrală este slab pregătită. De aceea, trag din nou un semnal de alarmă că este imperios să promovăm meritocrația, să punem oameni competenți pe funcții, pentru ca aceste proiecte să poată fi implementate”, a conchis Petrache.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here