Acasă Educatie ”Balul Toamnei” a numărat talentele la Școala Gimnazială nr.2 Fundeni – Dobroești

”Balul Toamnei” a numărat talentele la Școala Gimnazială nr.2 Fundeni – Dobroești

DISTRIBUIȚI

Nu este nevoie de o ocazie specială pentru a organiza o serbare la care să inviți părinții, autoritățile și chiar reprezentanți ai mediului de afaceri local. La final de program al unui proiect educațional organizat în toamna fiecărui an școlar – și anume ”Caravana Toamnei”, copiii Grădiniței și ai Școlii Gimnaziale Nr. 2 Fundeni – Dobroești au pus la cale ”Balul Toamnei”. În cadrul evenimentului, fiecare dintre ei și-a prezentat, în fața publicului, abilitățile coregrafice sau muzicale. Tot cu acest prilej, cadrele didactice au trecut în revistă și activitățile realizate alături elevi în anul școlar 2018-2019, precum și planurile pentru anul școlar 2019-2020.

Așa se face că, în seara de 12 noiembrie 2019, Școala nr. 2 Fundeni – Dobroești și-a primit invitații într-un decor specific anotimpului, iar amfiteatrul a devenit o adevărată sală de spectacol pentru elevii care au desfășurat momente coregrafice și muzicale. Surprizele artistice au stârnit admirația și ropote de aplauze de la invitați.

”Suntem toți membri ai aceleiași comunități și cred că avem un interes comun: copiii. Viitorul societății, de fapt, stă în educația lor. Ne dorim să formăm generații de copii cu personalitate creativă, autonomă, capabili să se integreze cu succes în societate. Noi suntem persoanele care ne ocupăm în mod direct de asta și nu o facem singuri, ci sprijiniți de dumneavostră”, le-a spus directorul școlii, prof. Claudia Stupineanu, celor de față, în deschiderea serbării.

 

 

Școala, un loc în care copiii trebuie să vină cu plăcere

 

Cadrele didactice ale instituției consideră că schimbarea vine de la fiecare și se propagă mai departe, că reforma se face ”de la firul ierbii”. Școala trebuie să fie un loc în care copiii să vină motivați și cu plăcere, așa încât se dorește  îmbinarea activităților instructiv-educative cu cele extracurriculare.

”Motivația copiilor pentru învățare și starea lor de bine vine din implicarea acestora în proiecte pe măsura aspirațiilor lor. Totodată, încercăm să îi aducem alături de noi și pe părinți, întrucât, pentru o educație de calitate, școala și familia trebuie să aibă un parteneriat permanent. De aceea, părinții sunt implicați activ în viața școlii”, mai spune profesor Claudia Stupineanu.

Strategia pe care cadrele didactice au îmbrățișat-o a adus și rezultate, chiar din primul an de la implementare: creșterea semnificativă a rezultatelor la Evaluările Naționale, implementarea cu succes a unor proiecte educaționale la nivel de școală și la nivel județean.

Pentru anul școlar 2019 – 2020 se pregătesc și alte proiecte: seminarii de orientare în carieră, Școala de Vară – ediția a II-a, Școala părinţilor.

În plus, cu sprijinul Asociației de Părinți înființate, copiii beneficiază și de cursuri opționale, aduse chiar în cadrul Școlii: robotică, sah, street dance, pictură.

”Balul Toamnei” ediția I s-a încheiat în mod tradițional: cu o horă, unde toți cei prezenți și-au dat mâna pentru un viitor mai bun pe care să îl ofere viitoarelor generații.

 

 

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here