Acasă Economie 42 DE IDEI FRUMOASE, 100 DE LOCURI DE MUNCĂ ȘI UN MILION...

42 DE IDEI FRUMOASE, 100 DE LOCURI DE MUNCĂ ȘI UN MILION DE EURO PENTRU ECONOMIA REALĂ

DISTRIBUIȚI

proiect CJProiectul ”Antreprenoriatul – șansa unui viitor mai bun pentru tineri”, cu finanţare europeană, lansat în primavara acestui an de Consiliul Judeţean Ilfov în parteneriat cu două asociații, a ajuns la faza de selecţie a câştigătorilor pentru cele mai bune planuri de afaceri. Acestea vor primi finanţare totală de un milion de euro.

Afacerile care vor fi finanțate sunt din domenii de activitate diverse, de la industrii creative, organizare de evenimente sau agenţii de publicitate, companii de IT şi dezvoltare de soft, centre de sănătate sau firme de arhitectură şi design, agenţii de turism sau activităţi recreative şi până la mici făbricuţe de producere a articolelor de îmbrăcăminte, tricotaje şi marochinărie, o făbricuţă de rulote, ateliere de croitorie sau firme de editare a revistelor. Cele mai multe start-up-uri finanţate au codurile CAEN legate de activităţi ale portalurilor web, de realizarea software-ului sau servicii privind tehnologia informaţiei.

“Mă bucur că am avut şansa să implicăm Consiliul Judeţean Ilfov în acest proiect. 42 de idei frumoase vor fi implementate, în jur de 100 de locuri de muncă noi vor fi înfiinţate, un milion de euro va intra în economia reală prin intermediul finanţărilor pe care le vor primi aceste start-up-uri, şi cel mai important, vieţile a cel puţin 42 de tineri se vor schimba, întrucât aceştia vor deveni antreprenori.” a declarat Marian Petrache, presedintele Consiliului Judetean Ilfov, beneficiarul acestui proiect european. Proiectul va continua până la finalul acestui an.

42 de noi afaceri, din care 21 înființate de studenți

Aproximativ 100 de noi locuri de muncă vor fi create in judțtele participante la proiect – Dolj, Gorj, Mehedinți, Olt, Vâlcea, Ilfov și municipiul București, atât în mediul rural cât și în mediul urban. În următoarele două luni își vor începe activitatea 19 afaceri în mediul rural și 23 în mediul urban. 20 dintre noii antreprenori sunt studenți până în 25 de ani, iar restul sunt femei cu spirit antreprenorial sau persoane de alte vârste cu initiațive antreprenoriale.

Tot prin intermediul proiectului vor fi inființate și două incubatoare de afaceri în Ilfov și Gorj, care vor oferi consiliere în managementul afacerilor, atât câștigătorilor din acest proiect, cât și celor aflați pe lista de rezervă sau celor care plănuiesc să-și deschidă o nouă afacere.

Care vor fi responsabilitățile celor finanțați?

Cei 42 de tineri antreprenori selectați de comisia de specialitate își vor deschide o firmă, vor asigura activitatea business-ului pentru cel puțin trei ani și vor investi cei 110.000 de lei bani nerambursabili, în activitatea și dezvoltarea afacerii. Noii antreprenori vor trebui să angajeze minim două persoane, locuri de muncă pe care vor avea obligația să le păstreze minim șase luni după încheierea proiectului, iar cofinantarea din partea acestora este de minim 2%, în funcție de sumele asumate de fiecare prin planurile de afaceri.

Jurizarea a fost realizată de o comisie care a reprezentat mediul de afaceri, mediul financiar-bancar, patronatele din aria de implementare a proiectului, doi reprezentanṭi ai beneficiarului ṣi câte un reprezentant al celor doi parteneri din proiect.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here