Acasă Editorial Traian Băsescu a câștigat!

Traian Băsescu a câștigat!

DISTRIBUIȚI

John DRAGOMIR

După alegerile din România pentru Parlamentul UE, un singur om se poate considera fericit. Lui i se datorează rezultatele votului, lui i se poate mulțumi și chiar ridica mici statui (desigur, din polistiren expandat) în sediile partidelor câștigătoare. Este Traian Băsescu.

Așa cum arată rezultatele votului, PNL trimite cel mai mare număr de parlamentari la Bruxelles, urmat de PSD și Alianța 2020 – USR + PLUS. Restul de europarlamentari vor fi trimiși de pigmeii politici, vopsiți în diferite culori, rero România, UDMR și PMP (ultimul aflat de facto sub bagheta lui Traian Băsescu, dar condus formal de Eugen Tomac).Ceea ce este foarte clar, aspect sesizat chiar și de necunoscătorii fenomenului politic, este faptul că aceste alegeri pentru Parlamentul UE au fost câștigate fără niciun proiect sau program politic cu care să se meargă la Bruxelles. Liderii PNL au spus că se vor lupta cu ”ciuma roșie”. Cei ai Alianței 2020 au spus că nu mai vor penali, inclusiv în instituțiile europene, iar liderul Pro România a gângurit ceva despre ce a făcut el ca premier pentru Republica Moldova. Nici Alianța PSD – ALDE nu a excelat și nu a venit cu ceva proiecte europene.

Cu toții am asistat cum acești competitori politici se întreceau în acuze reciproce și promisiuni de parcă ar fi candidat pentru alegerile locale din comunele României. Slabă clasă politică.

Așa că, Traian Băsescu a salvat PMP, el fiind ”vântul la pupă” al acestui partiduleț.

În afară de PSD și UDMR (ultimul cu un electorat disciplinat și stabil), toți ceilalți nu greșesc dacă îi spun ”Mulțumesc!” lui Traian Băsescu și îi poartă respectul cuvenit. El a lansat sintagma ”clasă politică coruptă” (toți politicienii, mai puțin el), i-a găsit pe ”penali” în politică (majoritatea fiind adversari ai săi. Dacă unele ”ținte” nu erau penale aveau grijă alții să devină), a fost din sculare până în culcare cu ”statul de drept” și ”justiția” în gură, până s-a supărat pe Kovesi. Liderii PNL, în frunte cu agentul lor electoral – Klaus Werner Iohannis – i-au preluat sloganurile lui Traian Băsescu și au repetat continuu: statul de drept, justiția independentă, mare nenorocire cu legile justiției (falsă temă) și corupția. Corupția și corupții altora, nu și ai lor. În plus, pentru Klaus Werner Iohannis, Dragnea a devenit capul tuturor răutăților din țară și chiar din Europa. Acum, Dragnea este condamnat cu executare. Am mai văzut și alte astfel de condamnări. Care va fi viitoarea țintă a lui Klaus Werner Iohannis? Liderii Alianței 2020 – USR + PLUS, stimulați din ”afară” și inspirați de ipocrizia lui Traian Băsescu, inclusiv în legătură cu corupția, au strâns semnaturi folosind sintagma ”fără penali în funcții publice”, pe care au folosit-o cu orice prilej, în stradă, pe rețelele de socializare, în Parlamentul României și oriunde s-au aflat. Penalii altora nu și ai lor.

Liderul Pro România a speculat despărțirea de PSD, partidul care l-a făcut ”mare” (când el era mai mic) și a preluat din sloganurile lui Traian Băsescu. El s-a focusat asupra lui Liviu Dragnea și le-a folosit din plin, în special pe tema corupției.

Pe de altă parte, liderii Alianței PSD – ALDE., mizând pe rezultatele guvernării și măsurile sociale luate, crezând că bugetarii le vor acorda voturile, chiar și fără o mobilizare adecvată a unor lideri teritoriali, au sperat că vor câștiga aceste alegeri. S-au înșelat. Au pierdut din cauza aroganței care îi caracterizează și, în mod deosebit, din cauza șovăielii lor politice. La șovăiala și aroganța lor s-au adăugat și săgețile otrăvite ale unor lideri europeni cu care au fost loviți. Să nu uităm că acei ”sciatici” europeni s-au urcat, de multe ori nemotivat, cu bocancii pe grumazul României, spre satisfacția deplină a liderilor PNL, USR și, bineînțeles, a lui Klaus Werner Iohannis.

În concluzie, greșesc dacă spun că Traian Băsescu a câștigat aceste alegeri? Să-i vedem acum pe ”aleși” ce vor face la Bruxelles!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here