Acasă Info Local MAI încearcă să formeze polițiști locali

MAI încearcă să formeze polițiști locali

DISTRIBUIȚI

politia-locala-magurelePolitia Locala, o institutie inutila populatiei, obedienta primarului

În conformitate cu prevederile Legii nr. 52/2003 privind transparenţa decizională în administraţia publică, Ministerul Afacerilor Interne supune dezbaterii publice “proiectul Ordinului ministrului afacerilor interne privind formarea iniţială, în anul 2017, în instituţiile de formare ale Ministerului Afacerilor Interne a poliţiştilor locali cu atribuţii în domeniul ordinii şi liniştii publice şi în domeniul circulaţiei rutiere”.

Formarea iniţială a personalului poliţiei locale în domeniul ordinii şi liniştii publice şi în domeniul circulaţiei rutiere se desfăşoară potrivit curriculumului unitar întocmit de Direcţia generală management resurse umane, după consultarea structurilor de specialitate din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române, Inspectoratului General al Jandarmeriei Române, Inspectoratului General al Poliției de Frontieră. Poliţiştii locali care au funcţii de conducere urmează pe timpul cursului de formare iniţială şi modulul de management, conform prevederilor legale în vigoare.

La solicitarea instituțiilor beneficiare, modulul de management organizat la Centrul de Formare Iniţială şi Continuă al Ministerului Afacerilor Interne poate fi urmat și de poliţiştii locali care ocupă funcții de conducere și se află în una dintre următoarele situații: a) au urmat programul de formare iniţială fără parcurgerea modulului de management; b) se află sub incidența prevederilor art. 18 alin. (3) din Legea poliţiei locale nr. 155/2010, republicată, cu modificările și completările ulterioare.

Grupele de studiu sunt compuse dintr-un număr cuprins între 15 şi 35 de cursanţi, stabilit de conducătorii instituţiilor care asigură formarea iniţială, în limita numărului de locuri repartizat, care dispun şi înmatricularea acestora. Certificatul de absolvire a cursului, cu menţionarea competenţelor profesionale dobândite, însoţit, la cerere, de foaia matricolă, se eliberează de către instituţia de formare în care cursantul a susţinut examenul de absolvire, potrivit prevederilor legale în vigoare. În urma promovării modulului de management, poliţiştilor locali li se eliberează o adeverinţă în acest sens. – foto – politist local din Magurele, la pacanele

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here