Acasă Educatie SNAGOV – Proiectul ZERO al Universitatii Harvard – in premiera in Romania ...

SNAGOV – Proiectul ZERO al Universitatii Harvard – in premiera in Romania  

DISTRIBUIȚI

De vorbă cu Lucio Benetti si Julieta Petre Benetti,

co-fondatori ai Centrului CLASnagov – Ciofliceni

fatada-scolii-snagov

Rep: Cum v-a venit ideea construirii unei scoli in Ciofliceni?

 Lucio Benetti: Am facut o cercetare de piata si am observat ca aceasta zona nu este acoperita. Multi snagoveni fac naveta in Bucuresti pentru a-si duce copiii la scoala si multi bucuresteni doresc sa-si construiasca o casa in zona Snagov dar nu o fac pentru ca nu exista o scoala particulara de calitate. Asa ne-a venit ideea sa construim o scoala-concept boutique, eleganta si moderna in acelasi timp, langa Codrii Vlasiei, departe de trafic si poluare. Acum doi ani, ne-am mutat din Verona pentru acest proiect. Am cumparat un teren si am inceput constructia si in iulie 2016 parterul a fost gata si am deschis inscrierile pentru Stage 1 (clasa pregatitoare si clasa intai).

 Rep: Spuneati ca ati construit sediul special pentru o scoala primara. Ce are special arhitectura centrului CLAS?

Lucio Benetti: Este arhitectura cubica, parter si etaj cu clase luminoase cu o capacitate maxima de 80 elevi,  clasele de la parter avand cate o usa-fereastra catre gradinita tematica a clasei si clasele de la etaj avand iesire pe o terasa de 120 mp care va fi amenajata chiar de elevi. Mobilierul scolar este colorat cu un design creat de noi, fiind modular si flexibil in vederea aplicarii strategiilor de Cooperative Learning, care reprezinta filosofia scolii. Pe gazonul scolii, copiii se pot juca in nisipar, alerga sau relaxa.

Rep: Ce fel de programa educationala aplicati?

 Lucio Benetti: Ca centru de limbi straine, aplicam programele examenelor Cambdrige ESOL reconoscute international si a altor examene ca CELI, Zertifikat Deutsche iar ca scoala primara internationala, CLAS are propriul curriculum transdisciplinar si interdisiciplinar bazat pe programa nationala si britanica internationala. Scoala este autorizata COBIS (Council of British International Schools) si este in curs de autorizare ARACIP. Dupa-amiaza, Junior Hub este deschis comunitatii locale cu o oferta interesanta de cluburi bazate pe Teoria Inteligentelor Multiple (H. Gardner).

CLAS este o scoala locala cu viziune globala si cu o program educational multilingv de avangarda. Scoala noastra promoveaza intercultura, toleranta, valorile democratiei, libertatea de opinie si stimuleaza curiozitatea epistemica.

Programul multilingv de inalta tinuta le ofera elevilor o deschidere academica certa pregatindu-i sa faca fata cu fruntea sus exigentelor invatamantului national si international britanic.

 Rep: Care este viziunea scolii CLAS?scoala-particulara-snagov

Julieta Petre Benetti: CLASnagov este prima scoala internationala privata din Snagov, care este bazata pe o cunoastere profunda a societatii actuale si ofera studentilor instrumentele de adaptare la o lume in continua schimbare, promovand invatarea permanenta in Era Cunoasterii. Este prima scoala – concept din Romania bazata pe invatarea prin cooperare si elemente din programa Forest Schools si Thinking Schools. Este o scoala inovativa care aplica cercetari recente internationale din domeniul educatiei ca de exemplu, Proiectul 0 – Universitatea din Harvard, Grupul Cooperative Learning – Universitatea din Verona, Centrul CL-Universitatea din Minnesota, Universitatea Stanford; Abordarea Reggio-Loris Malaguzzi; Scolile Forest; Abordarea Structuralista a lui Kagan & Strategia “A invata impreuna’; De Bono’s CoRT, Cheile gandirii – Tony Ryan, Taxonomia lui Bloom, Gardner’s MI). Este prima scoala internationala din Romania care este si centru de dezvoltare profesionala pentru cadrele didactice din toata lumeam o scoala incluziva care educa cetateni globali educati si competenti avand urmatoarele caracteristici: empatie, creativitate, cooperare, comunicare, autonomie, gandire critica si initiativa, curiozitate epistemica si deprinderea de a lua decizii si nu in ultimul rand o scoala high-tech in care studentul este protagonistul propriei invatari si invata cum sa cerceteze si sa invete, intr-un mod cooperant si experiential, folosind TIC (Tehnologia Comunicarii si a Informatiei) in mod echilibrat.

Rep: Ce presupune implementarea Proiectului 0 al Universitatii Harvard la dumneavoastra in Scoala Internationala CLAS?

Julieta Petre Benetti: Am inceput cu integrarea artelor in celelalte discipline, intelegand prin arte nu numai pictura si lucru manual dar si dans, scupltura, arte martiale, arta culinara, drama si muzica.

In paralelel aplicam Teoria Inteligentelor Multiple in proiectarea didactica si chiar am predat-o elevilor petru a deveni constienti de propriile inteligente. Lectia de metacognitie este foarte importanta pentru ca  elevii devin constienti de propria invatare prin autoevaluare.

 Rep: Unde vor sustine examenele Cambridge elevii pregatiti de CLAS?

Julieta Petre Benetti: Pentru YLE, vom organiza examenele la sediul noastru daca avem un minimum de 10 elevi inscrisi si pentru KET, PET, FCE, CAE vom organiza examenele in colaborare cu Consiliul Britanic din Bucuresti.

Rep: Care sunt cadrele didactice in primii ani?

Lucio Benetti: Cadrele didactice suntem noi, fondatorii care suntem profesori cu gradul 1, cu experienta de 25 ani in invatamantul romanesc si international, cu studii postuniversitare in strainatate, formatori si autori de carti de metodologie didactica. De asemenea, colaboram cu o doamna profesoara de invatamant primar, creativa si cu talent pedagogic pentru programa romaneasca avizata de Ministerul Educatiei. Pe viitor, vom mai angaja un profesor nativ din Marea Britanie.

 Rep: Ce tip de familii vizati in mod special?

Julieta Petre Benetti: Familiile de expati si de romani care locuiesc in Saftica, Snagov, Corbeanca, Otopeni, Ploiesti, Crevedia, Gradistea, Moara Vlasiei, familii care isi doresc un centru de excelenta cu o educatie inovativa si complexa bazata pe cele patru concepte ale educatiei secolului 21-lea: creativitate, gandire critica, cooperare , comunicare.

 Rep: Care este contributia de scolarizare pentru clasa pregatitoare si clasa intai pentru anul scolar 2016-2017?

Lucio Benetti: Pentru programul standard bilingv, investitia este de 5.000 euro/an inclusiv mancare si pentru programul prelungit multilingv pana la ora 18.00, contributia este de 6.500 euro/an. Se ofera reduceri pentru plata anticipata sau pentru frati si surori. Pentru programul de after-school, contributia este de 900 lei, inclusiv mancare.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here