Acasă Editorial LECȚIA LUI HAGI

LECȚIA LUI HAGI

DISTRIBUIȚI

Cătălin DRAGOMIR

După opt ani în care și-a pus la bătaie averea și s-a luptat cu ironiile și mizeriile din tot mai săracul fotbal românesc, Gică Hagi a demonstrat, prin răbdare, perseverență și, mai ales, știință, că se poate. A câștigat campionatul chiar dacă a fost nevoit să vândă jucători buni pe bani puțini pentru a supraviețui în prima ligă.

S-a bucurat finul său, Gigi Becali, când i-a luat din jucători pe mai nimic, crezând că nu va mai avea un rival puternic în Viitorul. De fapt ăsta e modelul lui. Mult diferit față de cel al nașului. Numai că în fotbal nu e ca la oi și nici ca în imobiliare.

Avem de-a face cu două modele, diametral opuse, de a face lucrurile. Cel al lui Hagi, care presupune multă, foarte multă muncă, în liniște, dar cu dorința ca atunci când trage linie să îi dea cu plus nu doar la capitolul performanță sportivă, ci și la capitolul calitate umană. Modelul lui Becali, gălăgios, țâfnos, în goană după bani, gata de show în orice moment dacă se dă la televizor, dar fără să țină cont și de calitatea spectacolului și a spectatorilor.

Hagi a reușit o performanță unică în Europa. Puștii lui au viitor. Hagi a avut ochi și a găsit repede înlocuitori. A dat o șansă atât propriilor jucători, din Academie, cât și unora cărora granzii le-au dat cu șutul pentru că au avut și unele meciuri mai slabe. De fapt și în ultima etapă, golul victoriei echipei Viitorul a fost marcat de un jucător de 23 de ani pe care Steaua l-a dat afară pentru că era prea slab pentru pretențiile oficialilor de acolo.

Și, ca prăpastia să fie și mai mare, Gigi Becali ne arată că nici nu știe să piardă, nerecunoscând că echipa nașului, desi mai puțin experimentată, a fost mai bună și a câștigat campionatul. Nu, Becali își caută dreptatea pe la instanțele internaționale, așa cum a făcut-o și în alte cazuri. În ultimii ani, Becali ”a reușit” să piardă și numele echipei, și palmaresul, dar și milioane de fani din întreaga țară. Așadar, să reflectăm asupra celor două modele: cel al muncii serioase, susținute, care aduce beneficii și satisfacție morală și cel al spectacolului gălăgios, aproape manelizat, permanent în goana de a acumula și număra bani, dar care, ca un castel din cărți de jos, poate cădea la prima suflare.- foto: Vidu.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here