Acasă Educatie Festivalul Regional ”Zâmbetul Copilăriei – Anişoara Ciobanu”, ediţia a XIV-a, a încântat...

Festivalul Regional ”Zâmbetul Copilăriei – Anişoara Ciobanu”, ediţia a XIV-a, a încântat audiența

DISTRIBUIȚI

Biroul pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Ilfov, din cadrul C.J.C.P.C.T. Ilfov, a acceptat acordul de colaborare cu Inspectoratul Școlar Județean pentru realizarea în parteneriat a Festivalului Regional ”Zâmbetul Copilăriei – Anişoara Ciobanu”, ediţia a XIV-a.

Acest festival – concurs s-a realizat în colaborare şi cu Direcţia Judeţeană pentru Cultură a Judeţului Ilfov, Primăria Buftea, Primăria Otopeni şi Primăria Măgurele. Festivalul are în atenţie cultivarea dragostei pentru artă şi frumosul din artă, depistarea şi dezvoltarea talentelor timpurii în domeniul artistic şi promovarea lor, promovarea unei imagini pozitive a învăţământului preşcolar ilfovean la nivelul comunităţii, valorificarea obiceiurilor, tradiţiilor şi creaţiilor artistice adecvate vârstei preşcolare. La acest concurs au participat peste 1.500 de preşcolari, coordonaţi de peste 200 de cadre didactice din judeţul Ilfov, dar şi din alte judeţe partenere (Călăraşi, Galaţi, Brăila, Buzău, Giurgiu şi municipiul Bucureşti).

La 23 mai 2017 a avut loc prima etapă a concursului, în Aula Facultăţii de Fizică de la Măgurele, iar la 24 mai 2017, cea de a doua etapă, la Centrul Cultural ”Ion Manu” din Otopeni, urmând Gala Laureaţilor care a avut loc la 30 mai 2017, tot la Otopeni.

Evenimentul final a început cu un film ”In Memoriam – Anișoara Ciobanu”, dedicat celei care a pus tot sufletul pentru apariția acestui festival în peisajul evenimentelor culturale Ilfovene, regretata profesoară Anișoara Ciobanu. ”Ștafeta” organizării acestui festival al inocenței a fost preluată ”din mers” de Daniela Barbu (inspector școlar general), Georgeta-Gina Vasiliu și Leana Pelion (inspectori școlari pentru educația timpurie), colectiv care a făcut față cu brio tuturor problemelor organizatorice ce au urmat. Spectacolul finaliștilor a început cu un momet de dansuri folclorice interpretat de Ansamblul ”Doina Ilfovului”, coordonat de coregrafa Daniela Mândroc. În cadrul evenimentului a urmat o pleiadă de tinere talente care au evoluat pe scenă sub privirile critice, dar și încurajatoare ale juriului, ale părinților, dar și ale publicului spectator. Micii dansatori, cântăreți, interpreți ai melosului popular sau la altor genuri de muzică, dar și actori, au încântat pe cei prezenți prin strădanie, elocvență și sensibilitate. Cadrele didactice îndrumătoare au depus eforturi spre a coordona acestă complexă activitate, părinții au făcut tot posibilul ca decorul și costumele să fie dintre cele mai bune, iar organizatorii au creat premisele unui adevărat spectacol multiartistic. Formația „Moldovenii”, formația „Românașii”, formația „Cavalerii și Prințesele”, „Puișorii Moțați”, „Piticii Voinicel”, „Albinuțele”, Brăduțul Vesel”, „Fluturașii”, „Girl and Boys”, „Hora Primăverii”, „Magic”, „Floricele Dansatoare”, „Magic Star”, „Ursuleții Somnoroși”, „Tinerii Gentelmani”, „Kiss Dance”, „Formația Stars”, „Micii Spanioli”, „Formația Steluțele”, dar și soliștii și tinerii actori Nedelcu Andra Maria (pian), Ioana Isabel (balet „Cenușăreasa”), Butușină Denisa (muzica; „La oglindă”), Tone Darius (actorie; „La cireșe”), Săndulache Alexandru (muzică instrumetală), Niță Ilinca (muzică), Sotu Denisa (actorie; „Geanta de educatoare”), Barac Alexandra (dans tematic), Gheorghe Bianca Nicola (muzică; „La oglindă”), Cojocaru Miruna (cântec „Bobocelul”), au încântat numeroasa audiență cu momente sensibile, tonice, dar și susținute ritmic, ce au primit nenumărate aplauze și ovații.

Festivalului s-a dovedit a fi unul al sensibilității și al inocenței, care se dorește a deveni tradiție de succes a județului Ilfov. Aici, la granița capitalei noastre, se ridică o generație de viitori artiști, de suflete minunate ce vor duce mai departe dorința de exprimare prin artă și de păstrare a tradițiilor. Felicitări tuturor celor implicați în această minunată acțiune și succes pe mai departe! – conf. univ. dr. George Grigore

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here