Cele mai vizualizate

Consilierii locali și județeni care au schimbat partidul își pierd mandatele

Traseism_politic

Primarii și șefii de județ revin la partidul de la care au plecat

Comisia Juridică a decis, marți, 10 noiembrie, că toți consilierii locali și consilierii județeni care au schimbat partidul în baza Ordonanței 55 își pierd mandatele, iar primarii și șefii de consilii județene revin la partidul de la care au plecat. Legea va fi aplicată, însă, dacă raportul va fi votat în Senat, aceasta fiind Camera decizională.

PNL a cerut introducerea pe ordinea de zi a Legii privind respingerea Ordonanței nr. 55, iar social-democrații au protestat, senatorul Ovidiu Donțu țipând la șeful comisiei, Cătălin Boboc, după care au părăsit ședinta, în sală rămânând cinci membri ai PNL, un membru al UNPR și un membru al UDMR.

În baza acestei  ordonanțe, peste 5.000 de aleși locali, între care 552 de primari, au migrat la alte partide. Cei mai mulți s-au îndreptat către PSD, partid aflat la putere în momentul adoptării actului normativ.

In Ilfov exista destui alesi locali care au facut pasul de la un partid la altul, beneficiari fiind in special PSD si PNL.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Responsabilitatea juridică în cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitații permanenți sau invitații speciali aparține în exclusivitate autorilor. Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv. Viitorul Ilfovean © 2014; Editor: Centrul Roman pentru Initiativa Sociala; Site realizat de UltraSoft Systems
Translate »