Cele mai vizualizate

CARE PE CARE ÎN PNL?

PNLAuditul intern pentru a evalua resursa umană și pentru a depista și îndrepta punctele slabe în comunicarea și programul PNL, despre care vorbea recent co-președintele partidului Alina Gorghiu, reprezintă, de fapt, o analiză riguroasă a unor sondaje de opinie, majoritatea aproape finalizate, în vederea desemnării candidaților pentru alegerile locale. În baza acestei analize și a altor evaluări interne, liderii PNL vor să pornească reformarea partidului ”în mare forță”, potrivit unor surse liberale.

În ultima vreme se fac și se desfac liste, mulți dintre actualii aleși din parlament nemaigăsindu-și loc pe viitoarele liste, aceștia fiind înlocuiți cu ”oameni noi, de calitate”.

Potrivit lui Gorghiu, analiza unui membru al PNL nu va ține cont de trecutul politic, ci de ”competenţă, integritate, imagine, de cum este perceput de electorat”. ”Este foarte posibil ca unii membri ai fostului Cabinet Emil Boc să nu mai fie în prim-planul politicii, este posibil ca unii din Cabinetul Tăriceanu să nu mai fie în prim-planul politicii, aşa cum e posibil ca membri ai actualului Parlament să nu se mai regăsească în Parlamentul României. Ştiu că nu este un mesaj care să facă pe unii dintre colegii mei să mă iubească, dar credeţi-mă că altfel nu o să generăm deloc impactul pe care ni-l dorim când vom participa în alegeri”. .

”Dacă vor fi oameni în Guvern care să facă o figură frumoasă și să ne placă ca mesaj public, o să le fac o invitație de a intra în PNL și de a candida la parlamentare sau în altă competiție. Nu am deloc nicio rezervă în a împrospăta partidul și cu resursă tehnocrată, dacă și aceștia doresc să continue cariera într-un partid politic”, a mai spus Gorghiu.

Mulți liberali ”cu greutate” ar putea avea surprize neplăcute în acest context. Membrii de partid cu vechime, dar cu probleme de imagine vor fi confruntați cu rezultatele ”auditului” și, spre binele partidului, li se va cere să facă ”un pas în lateral”.

Liberalii vor, de asemenea, să urgenteze procesul de fuziune, filialele urmând să aibă un singur lider, cel desemnat candidat pentru primăria localității respective. – foto – Agerpres

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Responsabilitatea juridică în cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitații permanenți sau invitații speciali aparține în exclusivitate autorilor. Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv. Viitorul Ilfovean © 2014; Editor: Centrul Roman pentru Initiativa Sociala; Site realizat de UltraSoft Systems
Translate »