Acasă Economie Se pregătește Strategia privind reforma funcției publice

Se pregătește Strategia privind reforma funcției publice

DISTRIBUIȚI

strategie 

Vicepremierul Vasile Dîncu a anunţat că ”în săptămânile viitoare” va fi lansată strategia privind reforma funcţiei publice, explicând că nu este vorba de concedieri, ci de ”o nouă arhitectură” în domeniu.

”Reforma în administraţie nu se termină niciodată în sociologia organizaţională. În săptămânile viitoare, săptămâna viitoare chiar, la o conferinţă pe care o avem împreună cu Comisia Europeană o să lansăm primele elemente care ţin de reforma funcţiei publice. Am finalizat deja studiile preliminare pentru funcţia publică şi o să lansăm strategia în săptămânile care vin. O să lucrăm la ultima etapă legată de studiile de descentralizare şi de dezvoltare teritorială. Şi aceasta o vom lansa în luna martie, alături de câteva ghiduri. Săptămâna viitoare vom începe lansarea celor şase ghiduri pe care le avem deja gata. Probabil în timp de două săptămâni o să lansăm toate ghidurile”, a declarat Dîncu.

El a spus, potrivit Agerpres.ro, că s-a stabilit nivelul până la care va merge politizarea şi a precizat că nu este vorba de concedieri în administraţie. ”Am stabilit inclusiv nivelul până la care va merge politizarea, cum va fi funcţia prefectului, subprefectului, ce se va întâmpla cu modul în care se poate intra în administraţia publică, ce înseamnă formarea în administraţia publică, inclusiv formare continuă, cum vom înfiinţa INA – Institutul Naţional de Administraţie. Noi facem o strategie acum şi nu concediem pe nimeni din administraţie. Lucrăm în paralel şi la o lege a salarizării, atât pentru personalul care ţine de funcţia publică, cât şi de funcţionarii cu statut special. Încercăm să facem o corelaţie între funcţia publică şi un nou sistem de salarizare. Nu vorbim de concedieri, ci de o nouă arhitectură a funcţiei publice. Vom vedea ce se întâmplă. În niciun caz nu e vorba de pierderea de posturi în administraţia publică. Atât reforma funcţiei publice, cât şi ce va însemna mai încolo salarizarea sunt lucrate şi periodizate pentru patru sau cinci ani. Încă nu am stabilit perioada în care se vor introduce progresiv modificările”.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here