Acasă Info Local Dobroești – ”ACEASTĂ LOCALITATE M-A FĂCUT MARE!”

Dobroești – ”ACEASTĂ LOCALITATE M-A FĂCUT MARE!”

DISTRIBUIȚI

Iliuta Mihalea 

 De vorbă cu Iliuță Mihalea, ”un om care promite mai greu, dar se ține de cuvânt”

Reporter (Rep): Bună ziua, domnule Iliuță Mihalea.

Iliuță Mihalea (I.M.): Bine ați venit în comuna mea natală!

 

Rep: Să înțeleg că sunteți de-al locului?

I.M. Da. M-am născut, m-am jucat, am învățat și am crescut aici. Această localitate m-a făcut mare.

 

Rep: Sunteți implicat în politica locală. Sunteți consilier de mulți ani și chiar ați candidat pentru funcția de primar. În decembrie trecut, în urma unui sondaj, ați fost creditat de cetățenii comunei Dobroești cu 38% din intenția de vot pentru funcția de primar. Cum comentați acest aspect?

I.M.: Cât timp am fost consilier local, am spus lucrurilor pe nume, m-am opus lucrurilor murdare, iar cetățenii au apreciat și nu pot decât să le mulțumesc.

 

Rep: Cum comentați faptul că ați ieșit detașat, în sondaj, cu 38%, următorul clasat, actualul primar interimar, fiind creditat doar cu 25%?

I.M:. Nu pot eu să comentez decizia localnicilor. Eu am muncit cinstit, nu am tras foloase necuvenite de pe urma primăriei și mă preocupă mai mult ce pot face eu pentru comunitatea mea, decât ce nu au făcut ceilalți.

 

Rep: De ce faceți politică?

I.M:. O vorbă spune că pedeapsa pentru neimplicarea în politică va fi aceea că vei ajunge să fi condus de inferiorii tăi. De când eram copil și mergeam la școli în alte părți, eram întrebat de unde vin. Când auzeau că vin din Dobroești, oamenii aveau un respect pentru hărnicia celor de aici. Îmi doresc pentru concetățenii mei să aibă o comună frumoasă de care să fie mândri și în care să trăiască civilizat și linistiți.

 

Rep: Din postura de consilier local nu ați putut realiza aceste dorințe?

I.M:. E mai greu din această poziție. Au fost momente când m-am opus anumitor decizii, însă ceilalți consilieri au votat în majoritate, iar hotărârea s-a adoptat și fără mine.

 

Rep: Aveți exemple?

I.M:. Da. Pot să vă spun că în 2004 primăria a contractat un împrumut bancar foarte mare. Eu m-am opus și am propus atragerea unor fonduri europene pentru asfaltarea străzilor, însă până la urmă s-a votat pentru împrumut. E bine că s-au asfaltat străzile, dar acum plătim foarte mult. Banii puteam să îi folosim pentru dezvoltarea noilor cartiere ale comunei. Totuși, am o satisfacție. În 2014 s-a aprobat în consiliul local achiziționarea unui teren, în câmp, lângă Gara Pantelimon, pentru realizarea unei baze sportive, la un preț foarte mare. Deși nu am fost ascultat, faptul că am spus în ședință că voi face publică această hotărâre a dus la renunțarea acestei achiziții foarte scumpe.

 

Rep: Vedeți, aveți totuși mijloace…

I.M:. Eu am păstrat legătura cu oamenii, i-am informat ori decîte ori a fost cazul prin mesaje de tip fluturași. Însă una este să obții sprijinul cetățenilor și să împiedici o cheltuială inutilă, alta să ai puterea ca să realizezi lucruri bune pentru oameni.

 

Rep: Ați fi dorit anumite investiții?

I.M:. Administrarea unei comunități nu este grea atunci când ești sincer cu oamenii. Trebuie să lucrezi pentru ei, să ai grijă de școli, să asiguri drumuri bune, apă și canalizare la prețuri corecte, accesibile. Crearea unor locuri de muncă reprezintă o prioritate pentru mine. Realizarea șoselei Cora – Gara Pantelimon va aduce, pe lângă o creștere a încasărilor bugetare, și crearea de noi locuri de muncă pentru locuitorii noștri. Sănătatea și Biserica trebuie atent susținute. Doresc construirea unui dispensar nou, modern, înființarea unui punct de prim ajutor și, de asemenea, dezvoltarea localității necesită și o nouă biserică. Lângă biserica din Fundeni doresc să construim o casă de cultură, profitând de valoarea istorică a bisericii-monument. În privința spațiilor de recreere, am în vedere, în prelungirea Bulevardului Victor Dumitrescu, pe fosta groapă de gunoi, transformarea acestui loc într-un parc modern pentru locuitorii din Dobroești, iar la intersecția străzilor Meterezului cu Caisului, acea râpă în care se adună apa de la ploi, va fi transformată într-un parc de care să beneficieze atât vechii fundeneni, cât și cei din Cartierul Livadă. Vedeți? E simplu, oamenii vor confort, siguranță, recreere și locuri de muncă. Toate acestea trebuie însoțite de încredere! Încrederea că omul din fruntea comunei va realiza aceste lucruri asigură forța și susținerea necesară punerii lor în aplicare.

 

Rep: Aveți experineța necesară conducerii unei primării?

I.M:. Dacă acum câțiva ani poate se mai invoca vreun motiv, acum pot spune că am ce îmi trebuie și din punct de vedere material și ca pregătire și experiență în administrație. Ultima mea realizare este înființarea târgului de la Voluntari, de care sunt foarte mândru. Desigur, vârsta m-a învățat să fiu mai calm, mai ascultător, să analizez mai bine luarea unei decizii ca aceasta să fie mai bună. În privința pregătirii, am absolvit în 2006 Facultatea de Administrație Publică în cadrul Școlii Naționale de Științe Politice și Administrative București, iar în 2008 am terminat cursurile de Master în Guvernare Modernă și Europeană în cadrul aceleiași instituții. Din 2004 lucrez în cadrul unei instituții subordonată Consiliului Județean Ilfov, de unde am căpătat foarte multă experiență în administrație.

 

Rep: Experiența contează, însă ați văzut reacția străzii care cere în administrație ”oameni noi”?

I.M:. Strada cere ”oameni noi”, fiindcă s-a săturat de furturile fără măsură din administrație, s-a săturat de promisiunile uitate după alegeri, iar oamenii nu mai știu în cine să aibă încredere și doresc sanționarea actualei clase politice prin înlocuirea sa cu oameni din alte medii. Deși fac parte din consiliul local de mulți ani, nu m-am compromis cu nicio neregulă. Am preferat să muncesc corect și o să cer pentru oameni doar soluțiile drepte și cinstite. De-a lungul anilor, colegii din primărie m-au vorbit de rău în toate felurile, denumindu-mă chiar ”Gică-contra”. Referitor la toate acțiunile mele, timpul a demonstrat că spusele mele erau adevărate, că nu mint, iar cum adevărul iese la suprafață, s-a dovedit că în raport cu BINELE OAMENILOR, ei înșiși erau ”Gică-contra”. De-altfel, eu nu am probleme cu oamenii, ci cu cei care vor să pună stăpânire pe primărie, stăpânire pe bugetul local, care vor să își asigure bunăstarea personală din banii oamenilor. Nu doresc acest lucru și de aceea grupul de persoane respectiv luptă cu îndârjire împotriva mea. Eu sunt contra unui sistem corupt. Sunt de partea cetățenilor onești ai comunei. Am avut chiar o discuție la primărie cu câțiva potențiali candidați la funcția de primar și i-am întrebat ce planuri au în vederea dezvoltării localității din funcția pe care și-o doresc. Atunci i-a bufnit râsul și au dat din umeri. Am înțeles că ei vor de fapt să ocupe CIOLANUL PRIMĂREI lăsat liber de fostul primar.

 

Rep: Aveți defecte?

I.M:. Cu siguranță. Un defect ar fi că sunt cam repezit și nu stau să ascult mai multe păreri. Tot timpul a rezolvat și problema asta. Înaintând în vârstă (fac 43 de ani anul acesta) înveți să fii mai ponderat, mai înțelept și să asculți mai multe păreri înainte de a lua o decizie.

 

Rep: Se spune că o condiție, la următoarele alegeri, ar fi integritatea. Vă considerați șantajabil?

I.M:. Dacă aș fi fost șantajabil, probabil că eram de mult primar! Tocmai fiindcă am refuzat să fac parte dintr-un sistem care a folosit banii oamenilor în interes personal m-a făcut să nu reușesc în această încercare. Știți cum e: Un grup de oameni pune mâna pe putere în anumite conjuncturi și, deși salariile acestor oameni sunt mici, averile lor cresc considerabil. În timp, ajung să depindă total de banii publici, iar tentația crește. Atunci vin eu care nu am nevoie de aceste practici și vreau să le fie bine oamenilor, iar eu să îmi respect promisiunile. Ce face acest grup? Mă discreditează, mă acuză de fel de fel de prostii și folosesc minicuna pentru a-și putea păstra privilegiile. De asta au ieșit oamenii în stradă, pentru a schimba acest sistem!

 

Rep: Cum e să plecați la drum, ca favorit, la adăpostul celor 38% din intenția de vot și ce le transmiteți oamenilor?

I.M:. Sondajul a fost stabilit de cetățeni și sunt mulțumit că munca mea este apreciată. Vreau să le transmit că rămân același ”Iliuță care îi ajută” mereu când e nevoie, același ”Iliuță care spune mereu adevărul” și același ”Iliuță care promite mai greu, dar se ține de cuvânt”. – a consemnat CRISTINA ANGHELUȚĂ (foto explicatie – Locuitorii din Fundeni vor avea un parc modern)

3 COMENTARII

  1. Toti sunteti hoti si micinosi chiar si tu care promiti si spui ca esti cinstit vati inbogatit cu toti incepand de la voi consilieri pana la femeia de servici veati bagat tot neamu si vecini vostri sa lucreze in primarie te impiedici de ei la cati sunt oare ce ne trebui noua atatia angajati ? Care habar au pe ce lume sunt mie sila numai cand va aud promitand noi cei din cartieru florilor platim cei mai multi bani la buget stiti voi foarte bine si suntem de rasu lumi fara canalizare fara asfalt rusine hotilor

  2. Las-o dracu moarta Ilie ca ești un hot și un borfaș de rand
    Stai duminica de duminica și iei taxe în târgul de animale de la voluntari tâlharule ieftin
    De ani de zile vrei ciolanul primariei

    • Domnule „Pralea”, eu in general nu ma ascund cu nume false cand vreau sa spun ceva. Dupa formulare, se vede ca ma cunosti bine si trebuie sa sti ca Targul din Voluntari este o afacere a mea proprie unde am investit banii mei, deci e normal sa si incasez bani. Terenul este privat si platesc chirie pentru el. Deci daca este afacerea mea, nu inteleg de ce te deranjaza ca incasez bani? Eu zic sa faci si tu un targ, sa investesti banii tai si apoi sa lasi intrarea gratis, ca vin si eu! Mai intai ar trebui sa ai curaj sa-ti asumi identitatea,domnule „Pralea”!
      Pentru doamna Ileana, stiti probabil ca mereu am protestat public in privinta numarului de angajati ai primariei si probsbil tot de la mine, prin fluturasi, ati aflat nereguli din primarie. Doamna, eu nu am angajat pe nimeni in primarie, nu am furat nimic de acolo si nu am beneficiat de nici un privilegiu. Afacerile mele sunt in Pantelimon, Afumati sau Voluntari asa ca in afara de 200 lei pentru sedintele de consiliu, nu am luat nici un ban! Desi in tara asta toata lumea politica fura, eu mi-am castigat existenta, fie cu seringa, ca veterinar fie cu comertul de cereale sa cresterea animalelor.
      Va multumesc! O zi buna!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here